World Leader In Smart Metering Data Collection | Tespro China
Leave Your Message
Мерење Оптички Сонда
        Мерните оптички сонди, вклучително и оптичката сонда за комуникација и калибрација, се основни производи на Tespro China, кои уживаат светски позната репутација и широко се користат во повеќе од 150 земји и региони откако Tespro China е основана повеќе од 20 години. Со дизајнот да биде усогласен со различни протоколи, мерните оптички сонди Tespro можат да ги читаат скоро сите броила се додека се компатибилни со стандардот. Мерните оптички сонди на Tespro Кина се широко користени кај многу производители на броила, како што се Landis+Gyr, EDMI, ITRON, ELSTER, ISKRA, EMH, SENSUS, AMETEK, KAMSTRUP.
01020304050607080910
Единица за пренос на податоци
TA-DTU е производ од шина од лим 4G DTU дизајниран специјално за автоматско читање на броилата, лансиран во 2023 година. TA-DTU има карактеристики за поддршка на различни комуникациски мрежи низ целиот свет, поддршка на различни начини на поврзување и режим на работа, поддршка на сопствени пакети за регистрација и „пакети за отчукување на срцето“. TA-DTU поддржува читање различни типови на податоци од броилата преку конфигурација, на пр. Landis+Gyr, EDMI, ITRON, ELSTER, ISKRA метри итн.
 • dtu1xqf

  Т-ДТУ-Ф

 • dut24ux

  ТА-ДТУ-Ц

 • DTU3hn8

  Т-ДТУ-П

Рачен терминал
За да се постигне ефикасно читање на податоците од мерачот во повеќе сценарија, Tespro China лансира производи од серии на подлоги. Рачниот терминал е важен уред во целиот синџир на собирање податоци од броилото. Рачниот терминал (TA-HHT) може директно да се поврзе со оптичка сонда и да ги пренесе податоците од мерачот до системот Cloud. Работејќи со оптичките сонди на Tespro China, TA-HHT може да обезбеди совршено решение за мобилно собирање податоци.
 • P53c7

  TA-HHT-5

 • P6553

  TA-HHT-6

 • P8kur

  TA-HHT-8

Терминал за калибрација
Терминалот за калибрација од серијата TA-272 е пренослив уред за тестирање на терен развиен од Tespro China за проверка на потрошувачката на енергија на лице место на броилата за електрична енергија. Главно се користи за да се олесни проверката на потрошувачката на енергија на лице место и проверката на точноста на мерачите на ват-часови. Преку КТ, може брзо да открие дали има грешки во жици, крадење електрична енергија, истекување и други однесувања на потрошувачката на електрична енергија на лице место на корисникот и да обезбеди ефективни и брзи алатки за проверка на лице место од страна на претпријатието за електрична енергија.
 • tp-272 (1) y2o

  TA-272-1P

 • тп-272 (3) 7ко

  TA-272-3P

Облак услуга
Tespro-China го презеде водството во објавувањето на платформата за услуги за собирање и управување со податоци за паметни броила на глобалниот пазар, наречена SEMS (Smart Energy Management System Service Cloud). Платформата SEMS Cloud е дизајнирана со цел да им помогне на клиентите брзо да ја постигнат целта за собирање податоци од мерачот, далечинско читање на броилото (AMR) и следење, анализа и управување со податоците од броилата во реално време. Платформата ќе обезбеди сеопфатно решение за далечинско дигитализирано собирање и управување со податоци од броилата и ќе води нов тренд на глобално собирање и анализа на податоци од паметни броила.
 • Слика на производот-4ka8

  Софтвер

Бренд за соработка

Нашата мисија е да ги направиме нивните избори цврсти и коректни, да создадеме поголема вредност за клиентите и да ја реализираме сопствената вредност

1т5 м
2k3g
3м32
4кб
5 ига
6d1b
7 грип
8nw4
9hd0
10u8w
11m0e
12дрт
13tq9
14026 година
15du3

Професионален OEM/ODM производител

          Tespro China има свои комплетни производни линии од дизајн до производство, што ни дава целосна можност да ги задоволиме потребите на клиентите за OEM/ODM. Секоја ваша посебна потреба, само именувајте ја. Дополнително, за да ја покажеме нашата доверба и да ги увериме клиентите, Tespro China SMART FACTORY ќе биде лансирана во 2024 година. Со ова, клиентите можат да ги следат нивните нарачки на дигитален начин:
1. Сите нарачки можат да добијат детали за напредокот преку паметниот фабрички систем.
2. По овластувањето, можете да ги видите деталните информации за секоја врска на производниот процес
3. Закажете состанок за да ја посетите вистинската околина на паметната фабрика онлајн